Aščinica Sarajka Tuzla NO.3

Preko 20 Godina Gastronomske Tradicije!

Dostava na broj:

+387 35 254 333

Sarajka: 21 godina spoja tradicije i okusa

Dobrodošli u “Sarajku” – mjesto gdje se spaja tradicija i savremeni okusi.

S ponosom vam predstavljamo našu priču koja traje već 21 godinu. Od 2002. godine, naša slastičarnica i restoran su postali nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje ukusne hrane.

Naša posvećenost vrhunskom kvalitetu namirnica osigurava da svaki zalogaj nosi sa sobom pečat pažljivo odabranih sastojaka. Kroz naše originalne recepte prenosimo duh tradicije, pružajući vam autentično gastronomsko iskustvo.

“Sarajka” je više od hrane – to je zajednica, toplina i gostoprimstvo koje se osjeća u svakom detalju. Naša brza dostava omogućava vam da uživate u našim specijalitetima gdje god da se nalazite.

Proslavite s nama 21 godinu u gastronomiji. Dođite i uživajte u okusima koji su prepoznatljivi širom Tuzle. Dobrodošli u “Sarajku” – mjesto gdje se rađaju i pamte najljepši gastronomski trenuci.

Džemala Bijedića 2, Tuzla 75000

info@sarajkatuzla.ba

© 2024 Sarajka Tuzla. Sva prava zadržana.

još od 2002 ...

TRADICIJA KOJA POSTOJI 20+ GODINA

Nadahnuti više od dvije decenije tradicije, svako naše jelo nosi u sebi aromu prošlosti i vrhunski ukus. Neprekidno njegujemo vještinu i recepte starih majstora kako bismo svaki obrok učinili nezaboravnim iskustvom, osvajajući naše goste kroz vrijeme i generacije.

2002
Dobrodošli

Početak...

U maglovitim ulicama Tuzle, gde se mirisi začina i tradicije stapaju, rodila se ideja – “Sarajka”. Mali, skromni kutak, prožet mirisima tradicionalnih recepata, otvoren je kao mjesto gdje se okupljaju ljubitelji ukusnih zalogaja. Lokal osnovan od strane Kadira Limanija – entuzijaste, željan da oživi duh Tuzle kroz hranu.

2012
Tradicija

Rastući duh tradicije

Deset godina kasnije, aščinica i slastičarna “Sarajka” se pretvorila u oazu za gurmane u Tuzli. Njihovi čevapi su postali legenda, očaravajući sva nepca koja su ih probala. Uspjeh nije došao preko noći – Kadir je strpljivo usavršavao recepte, dodavajući notu inovacije tradicionalnim jelima i svojom posvećenošću pridobio je srca svojih stalnih gostiju.

2022
Horizonti

Jubilej i proširenje horizonta

Dvadeset godina od osnivanja, “Sarajka” je postala sinonim za kvalitetnu hranu i uživanje u autentičnim ukusima Balkana. Njihova slastičarnica je postala destinacija za sve generacije. Ova godina je bila posebno obilježena proširenjem menija, uz očuvanje esencije starinskih recepata. Kadir je odlučio da podijeli svoje iskustvo sa mladima, te se njegovom timu priključuje i njegov sin Nedim, inspirišući ga da čuva tradiciju dok istovremeno stvaraju nove ukuse.

2023
Postojanje

21 godina postojanja

Ove godine “Sarajka” slavi 21 godinu postojanja u gastronomiji.

Shopping cart close